ИндексИндекс  КалендарКалендар  ГалерияГалерия  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  ВходВход  

Share | 
 

 Тарифа които се събират по Закона за държавните такси

Go down 
АвторСъобщение
VECTRA
Взима участие :)
Взима участие :)
avatar

Брой мнения : 359
Град : София
Интереси : StreeT RacinG
Кара : Вектра А C16NZ..C20LET?
Registration date : 22.05.2007

ПисанеЗаглавие: Тарифа които се събират по Закона за държавните такси   2/6/2007, 14:50

Чл. 21.
(1) (Отм. - ДВ, бр. 86 от 2000 г.)
(2) (Отм. - ДВ, бр. 86 от 2000 г.)
(3) За издаване или подмяна на контролен талон към свидетелството за управление се събира такса 1 лв.
(4) При издаване на дубликат на контролен талон към свидетелството за управление се събира и такса 1лв.
(5) (Изм. - ДВ, бр. 86 от 2000 г.) За издаване на свидетелство за управление на моторно превозно средство на чужденец се събира такса 18 лв.
Чл. 22.
За издаване на международно свидетелство за управление се събира такса 5 лв.
Чл. 23.
По молба за промяна на местоотчета на водача или кандидат-водача на моторно превозно средство се събира такса 2 лв.
………..
Чл. 25.
(1) (Нова - ДВ, бр. 86 от 2000 г.) За проверка на техническата и екологичната изправност и за извършване на идентификация при първоначалната регистрация, за промяна в регистрацията и пускане в движение на ППС се събира такса 6 лв.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 86 от 2000 г.) За извършване идентификация на пътни превозни средства при регистрация извън определените за това места се събира такса 4 лв. за всяко превозно средство.
Чл. 26.
За издаване и подмяна на документ за право на движение на пътно превозно средство и за право на ползване на табели с регистрационен номер се събират следните такси:
за свидетелство за регистрация на пътно превозно средство - 9лв.;
при издаване на дубликат на свидетелство за регистрация на пътно превозно средство се събира и такса - 9лв.;
за временно разрешително за движение (обр. 27) - 0,5 лв.;
за право на ползване на регистрационен номер (без транзитен) - 2 лв.;
за право на ползване на регистрационен номер на нови автомобили от фирма, извършваща търговска дейност с тях, се събира годишна такса за един комплект - 400 лв.
(Нова - ДВ, бр. 86 от 2000 г.) за право на ползване на регистрационен номер с четири еднакви цифри се събира и такса 1000 лв.;
Нова - ДВ, бр. 86 от 2000 г.) за право на ползване на регистрационен номер с комбинация от цифри: аа-вв; ав-ав; ав-ва, където "а" и "в" са различни числа от "0" до "9", се събира и такса 30 лв.;
(Нова - ДВ, бр. 86 от 2000 г.) за право на ползване на регистрационен номер с комбинация от цифри по желание, извън случаите по т. 6 и 7, се събира и такса 50 лв.;
(Нова - ДВ, бр. 86 от 2000 г.) за право на ползване на регистрационен номер с надпис по желание се събира и такса 7000 лв.
Чл. 27.
При първоначална регистрация, при промяна на собствеността и при промяна на регистрационния номер (без транзитен) на пътното превозно средство се събират следните такси:
за мотопед, мотоциклет или мототриколка - 2 лв.;
за останалите пътни превозни средства - 4 лв.
Чл. 28.
(1) За издаване на удостоверение с данни на водачи или за моторно превозно средство се събира такса - 3 лв.
(2) За издаване на справка за издирвано превозно средство се събира такса - 5 лв.
(3) За издаване на експертна справка за проверка на идентификационните номера на рамата и двигателя на моторно превозно средство се събира такса - 50 лв.
забележка:
Гражданите, желаещи да закупят МПС, трябва да знаят, че съгласно чл.143, ал.3 от ЗДП и чл.7, ал.1 от Наредба № І-45 от 20.03.2000г. за регистрацията и отчета на моторните превозни средства и на ремаркетата, теглени от тях обн.ДВ,бр.31/2000г. превозните средства, на които не може да се установи поставеният от производителя идентификационен номер, не се регистрират.
Препоръчваме на всички граждани, желаещи да закупят МПС /особено луксозно/, преди да сключат сделката, да се възползват от предлаганата в ал.3 възможност за извършване на експертна справка. Тя се извършва на територията на диагностичния пункт на Направление "Пътна полиция - КАТ", бул."Драган Цанков" №33 от висококвалифицирани експерти и включва както проверка във всички национални и международни информационни фондове, така и специализиран оглед на самото превозно средство. За целта е необходимо да се обърнат към дежурния офицер на диагностичния пункт.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 86 от 2000 г.) За издаване на справки за броя на моторните превозни средства от един вид, марка или модел се събира такса - 50 лв.
(5) Освобождават се от заплащане на такси по ал. 1, 2 и 4 държавните органи и органите на местното самоуправление, направили служебно запитване.
Чл. 29.
Освобождават се от такси по чл. 26, т. 4 и по чл. 27 моторни превозни средства на Министерството на вътрешните работи, както и на дипломатически и консулски представителства в Република България при наличие на взаимност.
Чл. 30.
(Изм. - ДВ, бр. 86 от 2000 г.) (1) За изготвяне на писмено становище по проекти, свързани с организирането на движението по пътищата, се събират следните такси:
по проекти за стандарти и нормали-300 лв.;
по проекти за строителство и реконструкция на пътища-150 лв.;
по проекти за строителство и ремонтни работи-80 лв.;
по проекти за изграждане на търговски и други обслужващи пътното движение обекти-400 лв.
(2) За съгласуване движението на извънгабаритно или тежко пътно превозно средство и/или товар се събира такса 50 лв.
…………….
Раздел VII
Такси за български граждани по Закона за българските документи за самоличност
……………..
(Нов - ДВ, бр. 33 от 1999 г.)
Чл. 39.
За издаване на свидетелство за управление на моторно превозно средство (МПС) се събират следните такси:
за свидетелство за управление на МПС на лица до 58 г. - 18 лв.;
за свидетелство за управление на МПС на лица от 58 до 70 г. - 8 лв.

Чл. 40.
При подмяна на свидетелство за управление на МПС поради промяна на името, ЕГН, постоянния адрес, пола, при придобиване на категория, при настъпили съществени и трайни изменения на образа и при изтичане на срока на валидност се събира такса по чл. 39.
Чл. 41.
Таксата за издаване на свидетелство за управление на МПС се заплаща с увеличение 2 пъти, когато услугата по искане на лицата се извършва в срок до 10 дни.
Чл. 42.
Освобождават се от заплащане на такси за издаване на свидетелство за управление на МПС лицата, навършили 70-годишна възраст.
Чл. 43.
Лицата, които не могат да представят стария си документ за самоличност поради това, че е насилствено отнет, повреден или унищожен по независещи от притежателя му причини, като стихийни бедствия, аварии, катастрофи, грабежи и оказване на неотложна медицинска помощ, се освобождават от заплащане на такси. Тези причини се установяват с документи, издадени от компетентните органи. Когато такива документи не бъдат представени, се събират такси съответно по чл. 32, 35, 39 и 42.
Чл. 44.
(1) При подаване на писмено искане за предоставяне на информация за събития и факти, свързани с издаването на документи за самоличност, се събира такса 2 лв. за всяко лице, но не повече от 10 лв.
(2) При издаване на документ, удостоверяващ данните по ал. 1, се събира такса 5 лв. за всяко лице, но не повече от 25 лв
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя http://vectra-club.bulgarianforum.net
 
Тарифа които се събират по Закона за държавните такси
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
 :: Общ Форум :: Основен Форум-
Идете на: